elit logo

Partners

Här listar vi våra leverantörer inom tryck, temperatur, eltest och fastsättning.

burster logo

Burster

Burster är en global aktör inom precisionsmätteknikindustrin med sensorer, precisionsmätare och mätsystem för sensorsignalbehandling. Huvudkontor, forskning & utveckling samt produktion finns i Tyskland.

Läs mer

SPS

I över 37 år har SPS Electronic utvecklat och producerat testutrustning inom området elektrisk säkerhet i Tyskland och har sålt dem över hela världen. SPS

Läs mer

Elabo

Elabo är ledande inom utveckling och tillverkning av industriella bänksystem för produktion, test, forskning, utveckling och utbildning. Bänksystemen kan förses med instrument och programvara för kontroll, reparation, utbildning och produktion.

Läs mer
sika logo

Sika

Sika är Tysk tillverkare av kalibreringsutrustning. Sika har ett komplett program med kalibreringsutrustning med kalibreringsugnar, handpumpar, manometrar, simulatorer och mätinstrument för temperar och tryck.

Läs mer

Keller

Keller är världsledande tillverkare av pietzoresistiva tryckgivare och transmitters från 5 mbar till 2000 bar. Man tillverkar mer än en miljon tryckgivare på fabriken i Winterhur i Schweiz. Vi har kunder både inom OEM och industrin i brancher från medicin- till gruvindustrin.

Läs mer

Band-IT

Bandit är världsledande tillverkare av stålbuntband och stålklämmor med dokumenterad hög kvalitet. Produkterna hittar man i en mängd olika applikationsområden inom industrin, lantbruk, bygg och konstruktion, militären, VVS och elinstallationer, kommuner, fordonstillverkare, petrokemi, geoteknik, märkning, isolering, marina miljöer ovan och under vatten.

Läs mer

Holroyd

Holroyd har tillverkat värmefolier och värmemattor sedan 1972, styrkan ligger främst i att man kan skräddarsy relativt små serier. Värmefolie används där en yta skall värmas upp. Fördelen är att oberoende av ytans utbredning kan en värmefolie tillverkas med de mått som applikationen kräver.

Läs mer

Minco

Minco är en global tillverkare av temperaturgivare, värmefolie och flexkort. Minco har ett långt erkännande på marknaden och och kan göra tekniskt avancerade lösningar, är välrepresenterade inom en mängd olika applikationer.

Läs mer

Bott

Bott utvecklar fordonsutrustning, arbets- och driftsutrustning och arbetsplatssystem på tre europeiska platser. Bott levererar sina produkter till kunder inom industri och produktion världen över. Dess

Läs mer

Huber

Huber Instrumente tillverkar tryckkalibratorer och tryckinstrument, är väldigt duktiga när det kommer till hög noggrannhet vid låga tryck. De flesta kunderna har vi inom medicin och HVAC. Huber Instrument köpte även produkterna HM28 och HM35 från Revue Thommen 2010. Senaste tillskottet är TM40 som är en moduluppbyggd sk desktopkalibrator.

Läs mer
vps logo

Viewpointsystem

I Österrike hittar vi innovativa Viewpointsystem med sin prisbelönta produkt VPS-19. Det är glasögon med inbyggd kamera och eyetracking, redo att användas för streaming och inspelning. Glasögonen kopplas till en pekskärm med vilken man kan spela in eller koppla upp sig med för att interagera, Perfekt för utveckling, utbildning, distanssupport. Glasögon väger på endast 43 gram och kan användas som skyddsglasögon.

Läs mer
Fema electronica logo

Fema

Fema tillverkar panelinstrument och displayer. Våra kunder är maskinbyggare, OEM tillverkare och processindustri som har behov att utöver lämna mätvärden till sitt PLC-system har behov av att visa värden lokalt i processen.

Läs mer

Tradinco

Tradinco utvecklar instrument och system för tryck- och temperaturkalibrering och simulering. Kalibratorer finns både som handhållna och stationära. De stationära levererar vi oftast inbyggda i Elabo:s testbänkar.

Läs mer
Calex logo

Calex

Tillverkar IR-givare för beröringsfri temperaturmätning. Har används mycket inom papper- och massaindustrin men även andra industrier börja se fördelarna med beröringsfritt temperaturmätning.

Läs mer
CCPI Europe Ltd. logo

CCPI Europe Ltd.

CCPI Europe Ltd tillverkar termoelement för höga temperaturer upp till 2500 °C. De har bevisat sig ha en hög kvalité vilket minskat kostnader i byten av givare eller oplanerade stopp i processen.

Många av våra kunder är värmeverk, kraftverk, stålverk och processer med höga temperaturer och i många fall rökgaser som sliter hårt på mantelmaterialet. Mantelmaterial som kan väljas är bland annat C610 och C799 keramisk mantel, 253MA eller Kanthal m.fl. 

Gå till sidan med temperaturgivare

Besök CCPI Europe Ltd hemsida

Läs mer

Dostmann

Tillverkar handhållna mätinstrument för temperatur, luftfuktighet, tryck, flöde och olika loggers och simulatorer. Storsäljaren genom åren är P-700 serien som vi ofta används som referensinstrument till kunder som har kalibreringsugnar från Sika eller Tradinco.

Läs mer

S2 Tech

Italienska S2Tech konstruerar, tillverkar och säljer lastceller, kraftgivare och instrument för industriella applikationer. S2Tech grundades 2010, men historien startade många år tidigare. S2 har ärvt sin

Läs mer

Jubilee Clips

Jubileé har funnits sedan 1921 och är en världsledande tillverkare av högkvalitativa stålslangklämmor för en mängd olika applikationsområden. Jubileé har ett brett modell program där en populär produkter är slangklämma på löpmeter ”rulle”.

Läs mer
Eurosensors logo

Eurosensors

Eurosensors är primärt tillverkare av temperaturgivare och har varit vår samarbetspartner sedan våren 2014. Tilverkning av temperaturgivare sker i Frankrike och Serbien, de tillverkar många typer av temperaturgivare som TC-,  RTD:s och NTC givare. I regel produceras kundspecifika givare Det har även komponenter som t.ex lösa mäthvuden, dykrör och Tc-kontakter m.m. 

Läs mer
ith logo

ITH

ITH har tillverkat temperaturgivare i över 25 år. De tillverkar både manteltermoelement, vanliga TC-givare samt RTD:s, såsom PT100. Vi har ett ett långvarigt samarbete och de kan tillverka allt från enkla givare med trådanslutning eller kontakter, till kompletta givare med dykrör och mäthuvuden från små til stora volymer med god kvalitet och leveranssäkerhet.

Läs mer
Shinko Logo

Shinko

Tillverkar regulatorer för temperaturkontroll. Applikationerna finns inom branscher som plast, gummi, livsmedel, förpackning, textil och keramik industrier samt för temperaturkontroll i applikationer inom medicin, klimat och energiproduktion.

Läs mer
FTI logo

FTI

Vi har valt att samarbeta med FTI, Förpacknings & tidningsinsamlingen, för att uppfylla våra åtagande gällande producentansvar.

Läs mer

Automation Region

Elit är medlemar  i Automation Region sedan 2013. Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra vår världsledande automationsindustri och vårt stora automations- och produktionskunnande. Automation är en svensk framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften och för de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö.

Läs mer