elit logo

Applikationer

Elits produkter återfinns i mängder av applikationer. Universallösningen stålbuntband hittar man t ex i tuffa och krävande miljöer och våra temperaturgivare och temperaturinstrument används i pappersbruk, gruvor och värmeverk. Det är lösningar som sparar tid, pengar och säkerställer kvaliteten ute i svensk industri.

Här ger vi ett axplock på olika lösningar som vi har bidragit till.

Applikationer och case infrastruktur
Bandits och Jubilees produkter löser många fastningssättningsuppdrag där tuffa och krävande miljöer ställer höga krav på säkerhet och tålighet.

Infrastruktur

Stålbuntband kan användas i oändligt många sammanhang och applikationer. Det kan gälla fastsättning, upphängning, kabelmärkning i applikationer som rörinfordring/relining i VVS-branschen, längs järnvägen, uppe i telekommasten, i offshore-miljöer, kabel och rörläggning på havsbotten. Listan kan göras lång. Våra stålbandslösningar från Bandit kommer med alla tänkbara certifikat och vissa produkter är dessutom Natoklassade vilket är ett kvitto på dess pålitlighet och tålighet. 

Läs mer: Infrastruktur

Medicin

Vi levererar tryckknappar och omkopplare till medicinsk utrustning världen över och våra temperaturgivare används i känsliga miljöer inom forskning där kraven på precision är mycket höga. Det kan gälla allt från odlingar till rumstemperaturen i den omgivning som apparatur och utrustning ska verka. I denna bransch hittar vi även värmefolie som adderar värme effektivt och precis där den behövs. Produkterna i den här kategorin är noga testade och skräddarsydda för specifika användningsområden.

Läs mer: Medicin

Applikationer och case medicin
Elit levererar komponenter till medicinapplikationer där kraven är mycket höga gällande noggrannhet, säkerhet och tillförlitlighet.
Applikationer och case BTCC
Vi tar fram skräddarsydda produkter och lösningar som används i en mängd olika applikationer.

OEM

Våra komponenter används världen över i mängder av produkter inom olika branscher. Från inbyggda temperaturgivare och omkopplare i medicinsk utrustning, värmefolie i maskiner och produkter för att hålla miljöer fria från frost eller kondens. Vi har lång erfarenhet att hjälpa kunder ta fram produkter och lösningar med ritningar, testning och leveranser. Här spelar våra partners en viktig roll och tillsammans med dem är vi en trygg leverantör till svensk industri.

Läs mer: OEM

Processindustri

Klassiska exempel på processindustri är t ex pappersbruk, gruvor, smältverk och Elit har sedan 1945 försett svensk industri med produkter, komponenter & kunskap. Det kan numera handla om att mäta temperatur i en smältverk, uppe i skorstenen på ett värmeverk, övervaka en produktion av livsmedel. 

Läs mer: Processindustri

Manometrar, simulatorer, kalibreringsugnar- listan kan göras lång på olika produkter och lösningar som används för att hålla kolla på sin process- oavsett bransch.
Tuffa miljöer med höga temperaturer kräver utrustning som är tålig och stabil. Elit hjälper dagligen kunder med att hitta lösningar som fungerar i just deras applikation.

Värme- och kraftvärmeverk

Elits produkter används dagligen runt om i Sverige i extremt tuffa miljöer och där lång livslängd efterfrågas. Här krävs således en robust och tålig produkt som klarar höga temperaturer och frätande gaser. Det kan t ex handla om att mäta temperaturen på rökgaser i skorstenar eller i glödbädden på värmeverket.

Läs mer: Värme- och kraftvärmeverk