Elit hjälpte Kongsberg Automation med bänksystemen

Det norska bolaget Kongsberg Automotive utvecklar och tillverkar produkter för den globala fordonsindustrin. Företaget har över 10 000 anställda och finns representerade med kontor och fabriker över hela världen.

Under 2014 startade Kongsberg ett så kallat Tech Center i svenska Mullsjö, som bland annat skulle innehålla ett elektroniklaboratorium. Labbet skulle hantera en rad uppgifter som t ex R&D, produktdesign, prototypframtagning, mjukvaruprogrammering, diagnostik och tester.                  

En viktig del i planeringen av Tech Center var bänksystemen och arbetsytorna. Michael Heath, electronikingenjör på Kongsberg R&D, berättar om planeringsarbetet.

“Den ständigt ökande mängden elektronik i våra produkter ställde krav på mer plats och bättre ordning i vårt kommande labb. Vi hade redan en del äldre ESD-klassade bänkar men de var för små och uttjänta.”

Utöver behovet av ESD-bänkar så fanns det mer saker på önskelistan. Michael Heath fortsätter:

“Vi ville skapa en miljö som såg bra ut, inte bara för de som jobbade där utan även för besökare, för Tech Center är en välbesökt plats. Det var även viktigt att skapa så mycket bänkyta som möjligt parallellt med förvaring, en tydlig ordning för verktyg, instrument, förbrukningsmaterial och komponenter. Arbetsytan skulle vara välbelyst, bekväm och säker.”

Under tiden då planeringsarbetet var i full gång presenterade Elit bänklösningar från Elabo och Kongsberg fick möjlighet att överblicka de många konfigurationerna och tillvalen. Efter att Kongsberg bestämt konfiguration och mått skapade Elabo en 3D-ritning och levererade en 3D-visualisering på den färdiga lösningen.

Valet föll på Elabo ESD Primus One som grund med utbyggda hörnbänkar, höga skåp och blålackerade paneler på de bakre stativen.

 “Sen vår första bänkorder 2014 har vi redan utökat labbet med två stycken nya bänkuppsättningar från Elabo”, avslutar Michael Heath. 

{gallery}Nyhetsbrev maj 16{/gallery}

Se mer

Fler nyheter

Eltest-tour i norra Sverige

Mellan den 4-8 september rullar vår Expobuss norrut i Sverige. I bussen hittar du kombinationstestaren G8 från Tyska Elabo och