Smarta glasögon för fjärrsupport och utbildning

Internationellt prisbelönta View Point System GMBH väljer Elit Instrument som distributör av deras smarta glasögon VPS 19 på den svenska marknaden.

View Point System smarta glasögon är utvecklade och tillverkade i Wien (Europa) består av ett specialdesignade glasögon med 3 kameror. Glasögonen är 3D printade i lättviktsmaterial som tillsammans med en handdator skapar förutsättningar för fjärrassistans, utbildning, dokumentation. En unik fördel med dessa smarta glasögon är att det ger fjärrobservatören omedelbar tillgång till den arbetande operatörens synfält och fokus – med hjälp av EYE-TRACKING. Detta system revolutionerar interaktionen genom att ge möjligheten till direkta instruktioner för drift, underhållskontroll, registrering samt undervisning och utbildning.

Lätta att använda, optimerade för praktisk användning i verkliga arbetssituationer samt att dessa glasögon överensstämmer med EN 166 säkerhetsvillkor för ögonskydd. Dessutom möjliggör det att man kan använda lagringsmöjligheterna och observationer inom andra sektorer som marknadsföring, reklam och kundservice. Systemet har funnits i serieproduktion sedan 2020 och finns tillgängligt i Sverige genom ELIT Instrument AB, som auktoriserat distributör.

Mer information om VPS 19 kommer att publiceras inom kort.

Se mer

Fler nyheter

Eltest-turné i mars 2023

Mellan den 13-24 mars är det återigen dags för Elit att ge sig ut på vägarna och demonstrera elsäkerhetsprovare i