Lättare kalibrera livsmedelsgivare

Temperatursensorer med så kallad aseptisk design är vanliga i livsmedels- och kosmetikaindustrin.

Dessa givare är ofta korta och de har ett stort transmitterhuvud vilket skapar problem när det är dags att kalibrera. Dels blir det trångt i en vanlig torrblocksinsats och man har svårt att nå ner till den sk homogena zonen för att den är så kort. Ett alternativ till torrblocksinsats är att man använder vätskebad men då blir givaren kontaminerad vilket inte heller är optimalt.

Sikas nya ugnsinsats för livsmedelsindustrin är speciellt utformad för att klara måtten på en aseptisk givare. I insatsen borras ett parallellt hål på samma djup som livsmedelsgivaren i vilket en referensgivare placeras. På så sätt möjliggör man en tillförlitlig kalibrering utan kontaminering.

Vill du veta mer om Sikas livsmedelsgivare?
Kontakta oss på Elit

Se mer

Fler nyheter

Band-it-TOUR-24

Fastsättningsturné

Välkommen till en exklusiv demonstration av Elit Instrument och Band-IT sortiment den 23-25 oktober! Vår fastsättningsansvarige Said presenterar innovativa fastsättningsmetoder

Kollibri Cloud blir Pressure Suite

Kellers mjukvara Kollibri namnändras och blir Pressure Suite istället. Pressure Suite finns både som cloudlösning och som Windowsmjukvara och är

Kraftmätningstour med Burster

Kraftmätningstour med Burster

Maximera din prestanda och precision med Burster’s avancerade kraftmätningslösningar, exklusivt tillgängliga genom Elit. Med Burster får du inte bara tillförlitliga

Årets första turné!

Det är ett säkert vårtecken när Elits Expobuss lämnar garaget och beger sig ut på vägarna. Den 11-15 mars 2024