elit logo
Bursterturne april 2024
Kraftmätningstour med Burster
Kraftmätningstour med Burster
Kraftmätningstour med Burster
Elabo Arbetsplats
Flexibla värmare
previous arrow
next arrow

Produkter & tjänster inom svensk industri

Våra kunder

Våra kunder finns inom telekom, offshore, medicin, gruvnäring, tillverkning och processindustri för att nämna några. Det är miljöer som kräver tuffa produkter som gör jobbet varje dag.

front-box-1
front-box-2

Våra produkter

Hos Elit hittar du kvalitetsprodukter från ledande tillverkare som Sika, Keller, Huber & Band-IT för att nämna några. Vi säljer både standard- och skräddarsydda artiklar för just din applikation.

Säkra upp din process

Att säkra upp sin process är grundläggande för de flesta företag. Det är avgörande att känna till hur väl mäteresultatet återspeglar verkligheten.

Med våra utvalda temperatur- och tryckkalibratorer kan du utföra egna kvalitetskontroller enligt ISO 9001:2015 och säkerställa din process. Elit är Authorized Huber Calibration Partner och kan därmed även erbjuda kalibrering.

Elit Instrument har lång erfarenhet av att förse svensk industri med instrument som är stabila, noggranna och enkla att använda. Vi hjälper dig hitta rätt instrument för uppgiften!

NYHETER

TP Basic Marine är en ny ugn från Sika

Nya temperaturkalibrator från Sika

TP Basic får ett nytt tillskott i form av en kalibreringsugn för marina applikationer. Den är liten, lätt och förflyttar sig mellan temperaturpunkterna snabbt. Torrblockets håldimensioner är

LÄS MER
Kraftmätningstour med Burster

Kraftmätningstour med Burster

Maximera din prestanda och precision med Burster’s avancerade kraftmätningslösningar, exklusivt tillgängliga genom Elit. Med Burster får du inte bara tillförlitliga mätningar, utan även enastående noggrannhet och användarvänlighet.

LÄS MER

Årets första turné!

Det är ett säkert vårtecken när Elits Expobuss lämnar garaget och beger sig ut på vägarna. Den 11-15 mars 2024 är det dags för årets första turné.

LÄS MER
Vad är en SIL-klassning på en temperaturgivare?

Temperaturgivare med SIL-klassning

För att SIL-klassificera en temperatursensor utvärderas olika faktorer, inklusive tillförlitligheten hos sensorn själv, redundant design för att hantera fel, övervaknings- och diagnostikfunktioner samt hur sensorn integreras i

LÄS MER
Batterivärmare från Holroyd

Batterivärmare från Holroyd

I Holroyds breda sortiment inom värmefolie återfinns numera även skräddarsydda batterivärmare. Den enhetliga uppvärmningen av värme-folien säkerställer att hela batteriytan värms upp effektivt. Genom att eliminera temperaturvariationer

LÄS MER

Elit sedan 1945

Produkter inom tryck, temperatur, eltest & fastsättning. Sedan 1945.

Elit Instrument har lång erfarenhet av att förse svensk industri med leverantörsoberoende instrument och tillhörande tjänster. Instrument som är stabila, noggranna och enkla att använda. Vi har funnits på marknaden sedan år 1945 så vi kan lugnt hävda att vi vet vad vi pratar om;-)

Mycket har såklart hänt under dessa år men utmaningen är densamma- att förse våra kunder med kvalitativa produkter och tjänster. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt instrument – standardutförande eller skräddarsydda – för de uppgifter er verksamhet kräver.